Filmer

Twenty

Twenty1

Twenty | Regi: Lee Byeong-heon

I denna lättsamma coming of age-komedi följer vi ynglingarna Chi-ho, Kyung-jae och Dong-woo vilka är bästa vänner. De har precis fyllt tjugo år och måste alla ta beslut om vad de vill göra med sina liv. Dock visar det sig att de har väldigt olika prioriteringar. Vi får följa dem i deras jakt på kärlek, karriär och familjeproblem där de blir prövade till bristningsgränsen i denna feel good-rulle som även inkluderar Kim Woo-bin, känd från dramaserier som ”The Heirs” och ”School 2013”.

Åldersgräns:15 år

Visas:

Lördag 17 oktober  kl 20:30 på Zita i Stockholm

Söndag 18 oktober kl: 15:30 på Zita i Stockholm

›› Läs vårt festivalprogram.

›› Boka dina festivalbiljetter här!
Stay with me

4

Stay with me | Regi: Rhee Jin-woo

Underbar och mörk socialrealism som du inte bör missa från ett av de stora framtida regihoppen inom koreansk film. Isheop kommer från en rik familj och är en väldigt lågmäld och blyg kille, men när han i skolan får platsen bredvid Hayun, en kaxig tjej som inte bryr sig om skolarbete alls och bara vill gå ut så fort som möjligt, visar det sig att de har mer gemensamt än man skulle kunna tro. Vi får följa deras vänskap i denna hjärtskärande, känslofyllda skildring om hur det kan vara att växa upp i dagens Seoul.

Åldersgräns: 15 år

Visas: 16 Oktober kl 20:30 på Zita i Stockholm , även 18 oktober kl  18:00.

›› Läs vårt festivalprogram.
›› Boka dina festivalbiljetter här.


The Deal

The Deal_Still 5

The Deal | Regi: Son Yong-ho

Missa inte denna gastkramande thriller som går i stil med klassiker som ”Memories of Murder” och ”The Chaser”. När polisen Tae-soo förstår att hans syster är bortrövad av seriemördaren Kang-Cheon måste han plötsligt balansera på skiljelinjen mellan plikt och personlig vendetta. Tae-soo spelas utsökt av Kim Sang-Kyung som vi tidigare sett i Bong Joon-hos ”Memories of Murder” och Hong Sang-soos ”Hahaha” och ”Turning Gate”.

Åldersgräns: 15 år

Visas: Lördag 17 oktober kl 18.00 på biografen Zita i Stockholm

›› Läs vårt festivalprogram.
›› Boka dina festivalbiljetter här.Cat Funeral

cat_funeral_still

Cat Funeral | Regi: Lee Jong-hoon

I denna romantiska skildring återförenas ett par när katten de köpte då de var tillsammans ska begravas. Under resan för att begrava katten förstår vi så småningom vad som hänt. Men kanske finns det fortfarande hopp? I rollerna ser vi stjärnan Kang In från kpop-gruppen SUPER JUNIOR samt en briljerande Park Se-yeong. Historien är baserad på en mycket populär webbserie.

Åldersgräns: 15 år

Visas: Fredag 16 Oktober kl. 18.00 på biografen Zita, Stockholm.

›› Läs vårt festivalprogram.
›› Boka dina festivalbiljetter här.


Warm after all

A094_C007_0710L1

Warm after all | Regi: Lee Sang-min

”Warm after all” handlar om röstskådespelerskan Eunkyeong som kämpar med att uppfostra sin son efter en hård skilsmässa när en oväntad händelse vänder upp och ner på deras tillvaro och får henne att ifrågasätta sina val i livet. En stark familjehistoria med fina rollprestationer från Lee Sun och Lim Hak-soon (The Face reader).

Åldersgräns: 15 år

Visas: Lördag 17 oktober kl 15.30 samt söndag 18 oktober 20:30 på biografen Zita i Stockholm

›› Läs vårt festivalprogram.
›› Boka dina festivalbiljetter här